Салата с аранчини

Симпатични оризови кюфтенца с плънка от месо, поднесени със свежи сезонни зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за аранчините:
300 г ориз „Арборио“
150 г пилешко филе
80 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
800 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
40 мл зехтин (+ за намазване)
2 печени червени чушки
2 скилидки чесън
1/2 връзка див лук
4 стръка мащерка
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
брашно и галета за овалване

за салатата:
20 г пресен джинджифил
2 розови домата
2 краставици
1 червена люта чушка
1 зелена чушка
1 връзка кориандър
4 с. л. сусамово олио
2 с. л. светъл соев сос


Начин на приготвяне:
1
Салата с аранчини
Чесънът за аранчините се наситнява и се запържва в половината от маслото и от зехтина. Добавя се оризът и се запържва.
2
Салата с аранчини 2
Слагат се целите клонки мащерка, налива се виното и се готви, докато алкохолът се изпари.
3
Салата с аранчини 3
Малко по малко и при непрекъснато бъркане се налива бульонът. Когато оризът стане „ал денте“, съдът се дърпа от котлона, а клонките мащерка се махат. Оризът се разбърква с останалото масло, настъргания пармезан и наситнения див лук. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя така, докато се охлади добре.
4
Салата с аранчини 4
Пилешкото филе се посолява, маже с останалия зехтин и се готви в тиган, до златисто. Охлажда се, накълцва се и се смесва с наситнените червени чушки. Плънката се подправя със сол и черен пипер.
5
Салата с аранчини 5
От ориза се оформят малки топки, които се пълнят със сместа от пилешко и чушки.
6
Салата с аранчини 6
Овалват се в брашно, потапят се в разбити яйца, след това се овалват в галета.
7
Салата с аранчини 7
Подреждат се в намазани със зехтин тави и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
8
Салата с аранчини 8
Доматите се почистват от семките и се нарязват на кубчета. Чушките и краставицата се почистват и също се режат на кубчета, а кориандърът се наситнява.
9
Салата с аранчини 9
Зеленчуците се смесват в купа и се овкусяват с кориандъра, сусамовото олио, соевия сос и сока от настъргания джинджифил.
10
Салата с аранчини 10
Аранчините се поднасят върху салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Да, Клара, няма проблем да престоят в хладилник.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
може ли да престоят аранчините преди да се опекат и овалят в брашното няколко часа в хладилника или задължително като се оформят трябва да се изпекат?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: