Салата от нахут с печени чушки

Дата: 01.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (от 400 г)
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 стръка мента
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. каперси
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата от нахут с печени чушкиЧушките се изпичат за 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Похлупват се, за да се задушат, след което се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета.
2
Салата от нахут с печени чушки 2Магданозът, ментата и каперсите се наситняват. Чесънът се стрива на паста с малко сол.
3
Салата от нахут с печени чушки 3В купа се смесват чушките, чесънът, магданозът, ментата и отцедният нахут.
4
Салата от нахут с печени чушки 4Салатата се овкусява със сол, лимоновия сок и зехтина. Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2018
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2017
аз я правя с копър, много добре се получава. може даже и риба тон да се сложи
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2017
Страхотна салата! Определено нахутът ми е любим, а пък какво остава за печените чушки. Мммм
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
Неочаквано подходяща за лятото!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта