Салата от краставици със сметана и босилек
Лора и Стоян
2 връзки пресни моркови 200 г черна леща 100 г кисело мляко 1 скилидка чесън 1/2 връзка магданоз 1 дафинов лист 4 с. л. зехтин 3 с. л. сок от лимон 2 с. л. люта паста „Хариса“ 1/2 с. л. мед сол на вкус |
1 | Лещата се сварява в 2 литра вода, заедно с чесъна, дафиновия лист и стеблата от магданоза. Отцежда се. | |
2 | Чесънът, дафиновият лист и стеблата от магданоз се отстраняват. Топлата леща се овкусява с 2 с. л. зехтин, лимонов сок, наситнен магданоз и сол на вкус. Оставя се да се охлади. | |
3 | Морковите се обелват, заливат се с останалия зехтин и меда. Посоляват се и се разбъркват. | |
4 | Подреждат се в тава с незалепващо и се пекат 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор – докато започнат да се карамелизират. | |
5 | Лещата се сипва в голяма чиния. | |
6 | Отгоре се подреждат морковите, слага се от киселото мляко и се поръсва с хариса. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
01.11.2017 Леко и вкусно.
| ![]() |
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...