Салата от леща и пиле

Климентин Захариев предлага вкусна комбинация от прясно мариновани гъби, варено пилешко филе и леща
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г пилешко филе
120-130 г леща
2 стръка пресен лук
1 червена чушка
7-8 стръка магданоз
100 г печурки
1 скилидка чесън
7-8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 с. л. оцет
1 с. л. зехтин
бял пипер и сол на вкус
сокът от 1 лимон



Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и пиле
Лещата се измива добре, сипва се в тенджера, залива се с вода и се слага на котлона. Щом кипне, се посолява и се вари до готовност.
2
Салата от леща и пиле 2
Месото също се залива с вода, кипва се, посолява се и се сварява. След това се охлажда и се нарязва на малки кубчета.
3
Салата от леща и пиле 3
В отделна тенджера се сваряват и гъбите, като щом водата заври, се подправят със сол, черен пипер и дафинов лист, добавя се скилидка чесън и се налива оцетът. Сварените гъби се оставят да се охладят и се нарязват на филийки.
4
Салата от леща и пиле 4
Чушката се нарязва на малки кубчета, лукът – на кръгчета, магданозът – наситно. Поставят се в салатиера заедно с нарязаното на кубчета месо, филийките гъби и охладената и отцедена от водата леща.
5
Салата от леща и пиле 5
Салатата се полива със зехтин и лимонов сок, поръсва се със сол и бял пипер и се разбърква. За да е по-вкусна, преди консумация се оставя да престои в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2018
Стана една от любимите ми, макар и не съвсем от най-бързите салати.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: