Стек "Радецки"

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2003
Стек
 
Необходими продукти:
4 телешки стека
1-2 с. л. брашно
1-2 щипки смлян бахар
1 дафинов лист
2 глави лук
2 кисели краставички
2-3 моркова
500 мл телешки булъон
20 г краве масло
100 г заквасена сметана
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стек
Стековете се начукват и се подправят със сол и пипер. Запържват се в тиган със сгорещените олио и масло и щом се зачервят, се изваждат.
2
Стек
Морковите се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на шайби, киселите краставички – на колелца.
3
Стек
Зеленчуците се слагат в тигана с мазнината от месото, поръсват се с брашното, налива се телешкият булъон, слага се дафиновият лист и се задушават около 10 минути (докато омекнат).
4
Стек
Накрая се сипва заквасената сметана и се разбърква. Дафиновият лист се изважда и стековете се връщат в тигана. Престояват в соса 1 минута, след което ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: