Стек "Радецки"

Дата: 02.06.2003
Източник: Бон Апети
Стек
 
Необходими продукти:
4 телешки стека
1-2 с. л. брашно
1-2 щипки смлян бахар
1 дафинов лист
2 глави лук
2 кисели краставички
2-3 моркова
500 мл телешки булъон
20 г краве масло
100 г заквасена сметана
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стек Стековете се начукват и се подправят със сол и пипер. Запържват се в тиган със сгорещените олио и масло и щом се зачервят, се изваждат.
2
Стек Морковите се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на шайби, киселите краставички – на колелца.
3
Стек Зеленчуците се слагат в тигана с мазнината от месото, поръсват се с брашното, налива се телешкият булъон, слага се дафиновият лист и се задушават около 10 минути (докато омекнат).
4
Стек Накрая се сипва заквасената сметана и се разбърква. Дафиновият лист се изважда и стековете се връщат в тигана. Престояват в соса 1 минута, след което ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта