Салата от леща с марули

Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2004
Салата от леща с марули
 
Необходими продукти:
1 ч. л. обикновена леща
1 ч. ч. оранжева леща
1 зелена салата
200 г зелен фасул
250 мл доматен сок от буркан
1 с. л. горчица
2 щипки риган
2 щипки босилек
1 с. л. лимон
6 с. л. зехтин
2 стръка чесън


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща с марули
Двата вида леща се варят отделно.
2
Салата от леща с марули 2
Зелената салата се измива, хубаво се изцежда от водата и се нарязва. Зеленият фасул се вари около 10 минути отделно, след което се слага при обикновената леща и се разбърква.
3
Салата от леща с марули 3

Дресингът се приготвя, като се смесват доматеният сок, риганът, босилекът, горчицата и зехтинът. Киселината се подсилва с лимоновия сок, разбива се с тел и се добавят солта и наситненият чесън.


4
Салата от леща с марули 4
Двата вида леща се смесват и разбъркват. Може да се добави и малко къри или джинджифил. Когато лещата изстине, се разбърква със салатения сос и се сипва върху марулята, която служи за канапе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: