Салата от миди и печена царевица

Пъстра и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг черни миди (почистени)
60 г салата фелд
2 кочана млечна царевица
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 лайм
1/4 връзка пресен кориандър
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
80 мл студено пресован зехтин
1/4 ч. л. лют пушен червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от миди и печена царевица
Половината от магданоза се реже на едро, заедно със стеблата.
2
Салата от миди и печена царевица 2
Скилидките чесън се смачкват и се пускат в 30 мл сгорещен зехтин. Добавят се мидите и нарязаният магданоз и се похлупва.
3
Салата от миди и печена царевица 3
Мидите се готвят 3–4 минути под капак. Изваждат се, охлаждат се и се почистват от черупките.
4
Салата от миди и печена царевица 4
Царевицата се намазва със зехтин и се пече на грил тиган, от всички страни, до готовност. Охлажда се и зърната се отделят с нож.
5
Салата от миди и печена царевица 5
Лукът и чушката се нарязват на кубчета.
6
Салата от миди и печена царевица 6
Листата на останалия магданоз и на кориандъра се наситняват.
7
Салата от миди и печена царевица 7
Настърганата кора и сокът на лайма се разбъркват с останалия зехтин, пушения пипер и сол на вкус.
8
Салата от миди и печена царевица 8
В купа се разбъркват мидените ядки, чушката, лукът, царевицата и пресните билки. Овкусяват се с дресинга.
9
Салата от миди и печена царевица 9
Прибавя се салатата фелд и се разбърква. Салатата се сервира, добре охладена.


Съвет:
Може да добавите скариди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: