Салата от патица с кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Салата от патица с кестени
 
Необходими продукти:
150 г патешки гърди с кожа
4–5 кестена
50 г картофи
50 г тиква (или сладък картоф)
50 г дюля
30 г гъби кладници
30 г печурки
30 г челядинки
50 г рукула
10 мл лимонов сок
5 мл трюфел олио
зехтин, сол, захар, бял пипер, светъл балсамов оце



Начин на приготвяне:
1
Кестените се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре с малко зехтин и захар.
2
Патешките гърди се разрязват внимателно в посока отвътре към кожата, така че да образуват една пържола, и се начукват на тънко. Върху нея се разстилат листата рукула, а върху тях – пюрето от кестени. С помощта на готварско фолио се оформя добре навита пура. Пече се на грил тиган по 2 минути от всяка страна.
3
Картофите, тиквата и дюлята се нарязват на кубчета и се сваряват с малко сол. Трите вида гъби се почистват добре със суха четка и се запържват до златисто с малко зехтин, сол, пипер и трюфел олиото.
4
Преди сервиране патешката пура се нарязва по диагонал и се аранжира в единия край на чинията. В другия върху кладницата се подреждат зеленчуците, печурките и челядинките и се овкусяват със зехтин и оцет. В средата на чинията се поставя букет от рукулата и се овкусява със зехтин и лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: