Салата от печен карфиол с маслини

Дата: 31.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг карфиол
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
100 г маслини „Каламата“
10 г каперси
сокът от 1/2 лимон
1 щипка червен пипер за цвят
3 чушки „Пеперончино“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от печен карфиол с маслиниКарфиолът се накъсва на малки розички. След това се измива под течаща студена вода. Отцежда се и се слага в купа.
2
Салата от печен карфиол с маслини 2Чесънът се нарязва наситно и се слага в купата с карфиола. Залива се със зехтин и се разбърква.
3
Салата от печен карфиол с маслини 3Карфиолът се подрежда в тава и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за 15 минути. Оставя се да се охлади.
4
Салата от печен карфиол с маслини 4Почистените от костилките маслини се нарязват на дебели шайби. В купа се сипват охладеният карфиол, нарязаните наедро каперси, лютите чушки, маслините. Залива се със сока от лимон и се овкусява със сол, черен и червен пипер.
5
Салата от печен карфиол с маслини 5Накрая се слага наситненият магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2017
Лека, приятна, харесваме печен карфиол - по-различен е от варения.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Вместо каперсите сложих мариновани краставички и стана чудесно!
6.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Много лесна рецепта, получи се лека и приятна салата :)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Много приятна есенна салата.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Прекрасен заместител на туршиите, които избягвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Snejanka Angelova се регистрира в сайта.
Свилена Стойчева се регистрира в сайта.
Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта