Салата от печен карфиол

Дата: 04.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 стръка селъри
5 с. л. сурови лешници
1/2 нар
5 с. л. зехтин
1 с. л. бял балсамов оцет
1/2 с. л. кленов сироп
1/3 връзка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от печен карфиол
Карфиолът се накъсва на розички. Слага се в тава, на дъното на която има хартия за печене и се овкусява с 3 с. л. от зехтина, сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започне да се карамелизира – 35 минути. След това се охлажда.

 


2
Салата от печен карфиол 2
Температурата на фурната се намалява на 150 градуса и се запичат лешниците за около 8 минути.

 


3
Салата от печен карфиол 3
Селърито се обелва, нарязва се натънко, зрънцата на нара се изваждат, магданозът се нарязва наедро. Слагат се в купа.

 


4
Салата от печен карфиол 4
Прибавят се карфиолът и лешниците и се овкусява с кленовия сироп, оцета, останалия зехтин, сол и черен пипер. Разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта