Салата от печени кореноплодни зеленчуци

Любимата ви салата с червено цвекло
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г моркови
2 малки глави цвекло
2 корена пащърнак
1 стрък праз
2 стръка стеблена целина
100 мл бял балсамов оцет
100 мл зехтин
2 1/2 с.л. мед
4 стръка мащерка
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. сух риган
150 г овче сирене
1/4 ч.л. нигела
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печени кореноплодни зеленчуци
Обелете и нарежете на кубчета морковите, цвеклото и пащърнака. Овкусете ги със сол, черен пипер, половината от оцета и зехтина, мащерката и 2 с.л. от меда.
2
Салата от печени кореноплодни зеленчуци  2
Включете фурната на 200 градуса (с вентилатор). Изпечете зеленчуците до готовност – за 30-40 минути. Трябва да се карамелизират.
3
Салата от печени кореноплодни зеленчуци  3
Почистете праза и го нарежете на шайби. Задушете го в 1 с.л. от зехтина и малко вода, за да омекне.
4
Салата от печени кореноплодни зеленчуци  4
Обелете стеблената целина и я нарежете на кубчета.
5
Салата от печени кореноплодни зеленчуци  5
Останалите зехтин и оцет разбъркайте с горчицата, останалия мед и ригана. Овкусете със сол и черен пипер.
6
Салата от печени кореноплодни зеленчуци  6
Разбъркайте зеленчуците с дресинга и ги оставете да престоят поне 30 минути.
7
Салата от печени кореноплодни зеленчуци  7
Сервирайте печените кореноплодни зеленчуци с натрошено сирене и нигела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: