Салата „Цезар“

Дата: 11.11.2018
ТИТЛА: Помощник готвач
Салата „Цезар“
 
Необходими продукти:
200 г микс от салати „Айсберг“ и „Радичо“
500 г пилешко бонфиле
за дресинга:
2 големи с. л. майонеза
1 с. л. дижонска горчица
3 филенца аншоа (от консерва)
сокът от 1/2 лимон
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън (пресована)
2 щипки кафява захар
3 филии бял хляб (без корите,
нарязани на малки кубчета)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Филетата посолих и изпекох с малко олио в тиган с незалепващо покритие. Преместих ги в чиния и ги покрих с алуминиево фолио, за да запазят топлината си.
2
В същия тиган с още малко олио изпържих малките кубчета от хляба до златист цвят.
3
Дресинга приготвих като в купа разбърках майонезата, горчицата, аншоата, лимоновия сок, пресования чесън, захарта и зехтина. (Не използвах пасатор, за да си спестя миенето му след това.) Аншоата лесно се смесва с останалите продукти. Тъй като е солена, не съм добавяла допълнително сол.
4
В чиния подредих от салатата, сложих 1 с. л. от дресинга, разположих разрязаните на две филета, поръсих с още малко сос и разпределих крутони.
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта