Салата от пипала на калмари

Пъстра салата със средиземноморски вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пипала от калмари
300 г чери домати
20 г каперси
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 лимон
1 дафинов лист
100 мл студено пресован зехтин
4 стръка пресен риган
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от пипала на калмари
Пипалата се слагат в тенджера, заливат се с вода и се добавят дафиновият лист и черен пипер на зърна. Кипва се и се готви 2 часа на слаб огън, докато пипалата омекнат. Когато са готови, се изваждат и се шокират във вода с лед.
2
Салата от пипала на калмари 2
Подсушават се и се режат на парчета.
3
Салата от пипала на калмари 3
Чесънът се реже на ситно, кората на половината лимон се настъргва, а каперсите се смачкват леко.
4
Салата от пипала на калмари 4
В тиган се загряват 30 мл от зехтина. Сипват се пипалата, каперсите и чесънът. Запържват се за кратко на слаб огън. Деглазира се със сока от целия лимон и се прибавя настърганата лимонова кора. Охлажда се.
5
Салата от пипала на калмари 5
Доматите се разполовяват, целината се бели и се реже косо. В купа се разбъркват целината, сместа с калмари, доматите, наситненият риган и останалият зехтин. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Салата от пипала на калмари 6
Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: