Салата от цвекло, ряпа и моркови

Полезна, красива, вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бяла ряпа „Дайкон“
100 г бейби спанак
2 глави червено цвекло
2 моркова
2 с. л. годжи бери

за дресинга:
80 мл зехтин
50 г пресен джинджифил
1 лайм
1 с. л. мед
1 ч. л. мека горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от цвекло, ряпа и моркови
Морковите, цвеклото и ряпата се почистват.
2
Салата от цвекло, ряпа и моркови 2
Цвеклото и морковите се оформят на тънки ленти, а ряпата – на широки. Разбъркват се със спанака.
3
Салата от цвекло, ряпа и моркови 3
Джинджифилът за дресинга се обелва и се настъргва.
4
Салата от цвекло, ряпа и моркови 4
Смесва се със зехтина, горчицата, настърганата кора и сока от лайм, меда и сол на вкус.
5
Салата от цвекло, ряпа и моркови 5
Зеленучците се заливат с дресинга.
6
Салата от цвекло, ряпа и моркови 6
Салатата се поръсва с годжи бери и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2023
Много приятна и различна. За първи път слагам годжи бери, но аз лично го накиснах, за да не е твърд - като за баба и дядо :)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2018
Уникално вкусна салатка!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Любимата ми зимна салата! Всички продукти са без топлинна обработка и това ми допадна. На мен количеството на джинджифила ми се видя множко и увеличих грамажа на ряпата и морковите. Получи се като на това копче да ушием балтон.))) Балтонът се оказа изключително вкусен, ама не успяхме да справим за едно хранене. Въпреки съхранението в Тапъруеър, на следващия ден се беше отделил доста сок от кореноплодните, а годжиберито направо се беше разпаднало.))) Както и да е, изпих отделилия се сок, пръснах нова половин шепичка годжи бери и отново се насладих на азиатския вкус на салатата.)))
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Чудесна рецепта, дресинга много ни допадна!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2016
Пъстра, свежа, вкусна и полезна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: