Салата с агнешко

Крехко месце, овкусено с ментов дресинг и поднесено със свежа рукола
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 печена агнешка плешката (около 1,2 кг)
200 г рукола
50 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
сокът от 2 лимона
6–7 стръка мента
морска сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с агнешко

Месото се затопля, след това се обезкостява и се накъсва на конци.

 


2
Салата с агнешко 2

Джинджифилът се обелва и се нарязва наситно.

 


3
Салата с агнешко 3

В купа се слагат чесънът, листенцата мента, лимоновият сок, зехтинът и солта,  и се пасира.

 


4
Салата с агнешко 4

В купа се слага месото. Залива се с част от ментовия дресинг, поръсва се джинджифила и се разбърква.

 


5
Салата с агнешко 5

Руколата се почиства и се овкусява с останалия дресинг.
 

6
Салата с агнешко 6

В чинии се слага от месото и върху него се разпределя руколата.
 

 

Съвет: Ако нямате печено агнешко месо, ще ви трябват 1 агнешка плешка, 2 с. л. зехтин, 2 с. л. сок от лимон, 1 1/2 с.л. суха мащерка, 1 с. л. морска сол и 1 глава чесън.
Плешката се натрива с главата чесън разрязана надве (тя после не се ползва). Залива се със сока от лимон и зехтина. Поръсва се с мащерката и солта. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за 4–5 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: