Салата с хрупкави свински гърди

Салата с вкус на печено месце
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2011
Салата с хрупкави свински гърди
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
200 г свински гърди без кост
40 г сушени домати
1 глава червен лук
2–3 листа пресен босилек
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
мазнината от изпеченото месо
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
1 с. л. балсамов оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с хрупкави свински гърди

Гърдите се нарязват на тънки ивици и се овкусяват със сол и черен пипер. Поставят се една до друга в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути така, че да станат хрупкави.


2
Салата с хрупкави свински гърди 2

Зелената салата се накъсва в купа.


3
Салата с хрупкави свински гърди 3

Лукът се обелва и се нарязва на шайби. Доматите се нарязват на ивици и заедно с лука и наситнения босилек се прибавят към салатата.


4
Салата с хрупкави свински гърди 4

Когато свинските гърди са готови, мазнината от хартията се сипва в подходящ съд. Към нея се добавят обеления чесън и останалите продукти за дресинга и се пасира.


5
Салата с хрупкави свински гърди 5

Свинските гърди се слагат в салатата, залива се с дресинга и се разбърква.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
Много вкусна салата!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: