Салата с киноа и моркови

Пъстра и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г киноа
2 връзки пресни малки моркови
2 стръка стеблена целина
1 малка глава червен лук
50 г бейби спанак
50 мл узо
4 с. л. студено пресован зехтин
3 с. л. сок от лимон
1 ч. л. мед
1/2 ч. л. кимион на зърна
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с киноа и моркови
Киноата се сварява във вода за 10–12 минути, отцежда се и се охлажда.
2
Салата с киноа и моркови 2
Морковите се обелват, част от стеблата се запазват.
3
Салата с киноа и моркови 3
Лукът се реже на полумесеци, целината – косо на парчета.
4
Салата с киноа и моркови 4
Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче.
5
Салата с киноа и моркови 5
В същия тиган се сипва 1 с. л. зехтин и морковите се запържват до златисто.
6
Салата с киноа и моркови 6
Добавя се лукът и се оставя да се запържи до златисто.
7
Салата с киноа и моркови 7
Налива се узото и щом течността се изпари, съдът се дърпа от котлона и морковите се разбъркват с меда.
8
Салата с киноа и моркови 8
От лимоновия сок, останалия зехтин, стрития кимион и сол се прави дресинг.
9
Салата с киноа и моркови 9
В купа се сипва киноата. Добавят се спанакът, топлите зеленчуци и целината, и се овкусява с дресинга.
10
Салата с киноа и моркови 10
Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2018
Разкошна! Става и за основно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: