Топла спаначена салата

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г спанак (почистен)
170 г бекон (на ленти)
4 яйца
2 глави лук шалот
2 филии бял хляб
60 мл зехтин
50 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Топла спаначена салата
Лукът се наситнява, посолява се и се залива с оцета. Оставя се да се маринова поне за 10–20 минути.
2
Топла спаначена салата 2
Хлябът се реже на кубчета и се запържва до златисто в половината от зехтина.
3
Топла спаначена салата 3
Яйцата се сваряват. Лентите бекон се пържат до златисто в сух тиган, на няколко пъти.
4
Топла спаначена салата 4
Част от отделилата се от бекона мазнина се отстранява. Добавя се спанакът и щом леко омекне, се дърпа от огъня.
5
Топла спаначена салата 5
Лукът и оцетът се разбъркват със сол, черен пипер и останалия зехтин.
6
Топла спаначена салата 6
Спанакът и беконът се овкусяват с получения дресинг.
7
Топла спаначена салата 7
Салатата се поднася с нарязаните яйца и крутоните.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2020
Вкусотийка! Оставихме лука час и нещо в оцета и добавихме към рецептата скариди. Иначе трудно нахранва предполагам.
3.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2018
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2018
Аз пробвах със зелен и червен лук и стана доста вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2018
Единствено лука не добавих.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: