Пролетна картофена салата

Овкусена с интересен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г дребни картофи (пресни)
120 г замразен грах
1 връзка зелени аспержи
1 връзка репички
2 с. л. зехтин
сол на вкус

за дресинга:
1 връзка копър
3 стръка мента
50 мл сок от лимон
50 мл зехтин
1 с. л. горчица
1/2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна картофена салата
Картофите се измиват, разполовяват се и се слагат в тава. Посоляват се, поливат се със зехтина и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 25 минути. Охлаждат се за 10 минути.
2
Пролетна картофена салата 2
Аспержите се почистват и долната част се обелва.
3
Пролетна картофена салата 3
Бланшират се в подсолена, кипяща вода. След това се шокират в леденостудена.
4
Пролетна картофена салата 4
Грахът също се бланшира в подсолена вода и след това се шокира в леденостудена.
5
Пролетна картофена салата 5
Репичките се режат на шайби, разбъркват се с картофите, аспержите и граха.
6
Пролетна картофена салата 6
Ментата и копърът се настиняват.
7
Пролетна картофена салата 7
От сока от лимон, зехтина, меда и горчицата се прави дресинг. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква с ментата и копъра.
8
Пролетна картофена салата 8
Зеленчуците се разбъркват с дресинга и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2018
Много вкусна! Аз нямах аспержи и ги замених с броколи - получи се добре, дано не съм променила много вкуса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



135 ДУШИ ОНЛАЙН
Gergana Taleva се регистрира в сайта.
Mariela Mihailova се регистрира в сайта.
Doña Esperanza се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Тарт с карфиол, броколи и бира
Каля коментира рецептата Ягодов кръмбъл
milenka коментира рецептата Паста с пилешко и доматен сос
milenka коментира рецептата Лесен плодов сладолед
Искра се регистрира в сайта.
Neycho Koev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: