Гъбена салата с мента

Бърза и лесна
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г печурки (пресни)
80 мл студено пресован зехтин
4 филийки ръжен хляб
2 стръка мента
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон (+ кората от 1 лимон)
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Гъбена салата с мента
Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се, измиват се и се подсушават. След това се режат на много тънки парчета.
2
Гъбена салата с мента 2
Слагат се в купа и се овкусяват с накълцана мента, настъргана лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина.
3
Гъбена салата с мента 3
Хлябът се препича и се натърква с чесън.
4
Гъбена салата с мента 4
Салатата се разбърква добре и се поднася върху филийките хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: