Салата от нахут с репички и крутони

Постна, пъстра, засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г нахут (от консерва)
150 г спанак
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
1 глава червен лук
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
80 мл зехтин
40 мл бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. медена горчица
сол на вкус

за крутоните:
50 мл зехтин
1/2 хляб с дебела кора
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от нахут с репички и крутони
Хлябът се накъсва на парчета, слага се в тава, овкусява се със сол, черен пипер и пушен червен пипер, полива се със зехтин и се разбърква.
2
Салата от нахут с репички и крутони 2
Пече се около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
3
Салата от нахут с репички и крутони 3
Червеният лук се реже на ивички и се пържи в зехтина, до златисто.
4
Салата от нахут с репички и крутони 4
Слага се и отцеденият нахут, овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква с нарязания спанак.
5
Салата от нахут с репички и крутони 5
Прибавя се наситненият пресен лук.
6
Салата от нахут с репички и крутони 6
Репичките се нарязват на тънко.
7
Салата от нахут с репички и крутони 7
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с горчицата, оцета, зехтина и сол на вкус. Разбъркват се добре.
8
Салата от нахут с репички и крутони 8
Салатата се залива с дресинга.
9
Салата от нахут с репички и крутони 9
Поднася се с репичките и крутоните.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2018
Стана страшно вкусно! Пак ще я направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: