Фалафели с тахан и кисело мляко
Лора и Стоян
150 г леща 1 малка глава червено цвекло 1 глава червен лук 1 червена чушка 1 зелена чушка 1 тиквичка 200 г чери домати 70 мл маслиново масло екстра върджин 1/2 лимон 2 с.л. мед 1/2 ч.л. кимион 1-2 с.л. Vegeta Natur Universal 100 г краве сирене 20 г тиквени семки 1/4 връзка магданоз сол на вкус |
1 | ![]() | Лещата се сварява и след това се отцежда. |
2 | ![]() | Зеленчуците, без цвеклото, се нарязват на едро. Цвеклото се нарязва на по-дребни кубчета. |
3 | ![]() | Всички зеленчуци се слагат в тава. Заливат се с половината от маслиновото масло, посоляват се, разбъркват се и се пеката на 180 градуса за 20-25 минути (докато омекнат). |
4 | ![]() | Дресингът се приготвя от останалия зехтин, сока от лимон, меда, кимиона и вегетата.Всичко се разбъква добре. |
5 | ![]() | Лещата се овкусва с дресинга. |
6 | ![]() | Сервира се поръсена със запечените зеленчуци, натрошено сирене и накълцан магданоз. |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...