Салата с паста и печени домати

Вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Фарфали”
200 г овче сирене
50 г орехи
100 г маслини „Каламата”
4 стръка магданоз
1 домат

за доматите:
600 г домати
сол на вкус
зехтин за заливане

за дресинга:
1 скилидка чесън
1 с. л. риган
3 с. л. сок от лимон
3 с. л. бял винен оцет
70 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с паста и печени домати
Доматите се режат на лодки, почистват се от семките, подреждат се в тава с незалепващо покритие и се заливат със зехтин. Посоляват се и се пекат 1,5–2 часа в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, след което се охлаждат.
2
Салата с паста и печени домати 2
Дресингът се приготвя като чесънът се смила на паста, смесва се с ригана, лимоновия сок, оцета и зехтина, и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
Салата с паста и печени домати 3
Пастата се сварява, отцежда се, залива се със студена вода и отново се отцежда.
4
Салата с паста и печени домати 4
След това се полива с малко зехтин и се смесва с печените домати, нарязания на кубчета пресен домат, накълцаните орехи, наситнения магданоз, почистените от костилките маслини и натрошеното сирене.

5
Салата с паста и печени домати 5
Салатата се залива с дресинга и се разбърква. По желание се поднася, поръсена с накъсан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: