Салата с печен лук и рукула

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2004
Салата с печен лук и рукула
 
Необходими продукти:
5 големи глави лук
олио за намазване
2 връзки рукула
100–150 г сирене „Пармезан”
6 с. л. зехтин
сок от 1/2 лимон
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с печен лук и рукула
Лукът се нарязва на дебели шайби, намасляват се с олио и се пекат върху грил тиган, докато се зачервят и от двете страни. Докато се пекат, от време на време шайбите се притискат, за да се получат резки.
2
Салата с печен лук и рукула 2
Рукулата се нарязва наедро, а сиренето – на ленти.
3
Салата с печен лук и рукула 3
Всички продукти за дресинга се поставят в купа и се разбиват с тел.
4
Салата с печен лук и рукула 4
Салатата се сервира, като върху рукулата се поставят шайби лук, полива се с дресинга и се декорира с лентите „Пармезан”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: