Салата с резене и зелен фасул

Нестандартна зеленчукова комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелен фасул (тънък и кръгъл)
2 глави резене
2 стръка стеблена целина
1/4 връзка магданоз
1 стрък мента
60 г сирене „Пармезан“

за дресинга:
80 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл червен винен оцет
30 г каперси
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с резене и зелен фасул
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с наситнените каперси, горчицата, оцета и зехтина. Разбива се, докато се получи емулсия. Овкусява се със сол.
2
Салата с резене и зелен фасул 2
Фасулът се бланшира за 3–4 минути в подсолена вода. След това се шокира в леденостудена и се отцежда добре.
3
Салата с резене и зелен фасул 3
Залива се с дресинга и се оставя да престои поне 30 минути.
4
Салата с резене и зелен фасул 4
Целината се бели и се реже косо.
5
Салата с резене и зелен фасул 5
Резенето се реже с мандолина натънко. Ментата и магданозът се наситняват.
6
Салата с резене и зелен фасул 6
Резенето, целината и пресните билки се разбъркват със зеления фасул.
7
Салата с резене и зелен фасул 7
Салатата се сервира с пармезан, оформен на ленти с помощта на белачка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2017
Много свежа и приятна се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: