Салата "Табуле"

Източник: Феодор Филипов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.02.2014
Салата
 
Необходими продукти:
150-200 г булгур
3 връзки магданоз
2 домата
2-3 стръка зелен лук
1 стрък мента


Начин на приготвяне:
1
Салата
Булгурът се накисва от сутринта с гореща вода.
Преди приготвянето се отцежда хубаво и се слага в средно голяма купа за салата.
Магданозът се изчиства от дръжките се нарязва на на ситно и се добавя в купата.
От доматите се използва само външната част нарязана на малки кубчета.
Добавят се и перата от зеления лук и ментата също нарязани на ситно.
Всичко това се овкусява със сол, малко оцет и зехтин и се разбърква добре.
При липса на прясна мента аз накисвам булгура с чай от мента.
Вместо булгур може да се използва същото количество сварена киноа.
Бон Апети!

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: