Салата "Златен бряг"

Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г картофи
200-300 г салата "Айсберг"
200-250 г зелен фасул
200 г зрял фасул от консерва
100 г копърка
50 г маслини
1 консерва риба тон
2 домата
2 яйца
100-120 мл зехтин
1/2 ч. л. копър
2-3 щипки сол
1 щипка естрагон
черен пипер на вкус
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Салата
Картофите се обелват, сваряват се и се нарязват на филийки. Яйцата се сваряват до твърдо състояние. Фасулът също се сварява.
2
Салата
Листата на салатата "Айсберг" се отделят, измиват се със студена вода и се подсушават.
3
Салата
Порциите се оформят, като върху две листа салата се поставя висок пръстен. В основата му се нареждат филийки картофи, върху тях се слага ред зелен фасул, покрива се с домат, отгоре се поставя риба тон, следват колелца твърдо сварено яйце и ред зрял фасул.
4
Салата
След това пръстенът се изважда и върху получения цилиндър се поставят филета копърка. Отстрани се нареждат маслини.

5
Салата
Зехтинът, сокът от лимон и подправките за дресинга се разбиват. Дресингът се поставя в малка купа и се поднася със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: