Велинградско вдъхновение

Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2003
Велинградско вдъхновение
 
Необходими продукти:
250 г смилянски фасул
1/2 ч. ч. зелев сок
3 печени чушки
1 люта чушка
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 щипка млян кимион
1 ч. л. сушен магданоз
1/2 ч. л. джоджен
6-7 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Велинградско вдъхновение
Фасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, налива се нова и се кипва. Водата отново се изхвърля, фасулът се залива с 1,5 л студена вода и се сварява. След това се отцежда и се охлажда със студена вода.
2
Велинградско вдъхновение 2
Чушката се запича на сух тиган и се натрошава в купичка. Налива се зелевият сок и се размесва със счукания чесън, олиото и подправките.
3
Велинградско вдъхновение 3
Фасулът се поставя в купа заедно с нарязаните лук (на полумесеци) и чушки (на ивички). Разбърква се и се овкусява със заливката. Желателно е салатата да престои 30 минути на хладно преди консумация.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: