Салатата на шефготвача

Дата: 19.08.2011
Източник: Бон Апети
Салатата на шефготвача
 
Необходими продукти:
300 г салати микс (айсберг, зелена салата, червена салат
175 г бекон
225 г пилешко роле
75 г синьо сирене
1 авокадо
2 чери доматчета
2 твърдо сварени яйца
за дресинга:
150 мл животниска сметана
1 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. майонеза
1 с. л. бял винен оцет
сокът от 1/2 лимон
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салатата на шефготвача
Салатите се накъсват в купа. 


2
Салатата на шефготвача 2
Беконът се нарязва на тънки ленти и се запича в сух тиган, докато стане хрупкав.


3
Салатата на шефготвача 3
Ролето се реже на тънки ленти, сиренето и авокадото – на кубчета. 


4
Салатата на шефготвача 4
Чери доматчетата се разполовяват, а твърдо сварените яйца се режат на филийки. 


5
Салатата на шефготвача 5
Сметаната, горчицата, майонезата, оцетът, сокът от лимон и зехтинът се разбиват добре. Прибавя смачканият и претрит със сол чесън.


6
Салатата на шефготвача 6
Салатата се овкусяват с половината от дресинга, добавят се чери доматите, варените яйца, авокадото и сиренето. Гарнира се с пилешкото роле и чипса от бекон.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта