Самоковска пъстърва с доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2010
Самоковска пъстърва с доматен сос
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
4 домата
2–3 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства и се измива. Отстраняват се главата и опашката, нарязва се на котлети и се посолява.
2
В дълбок тиган се поставят сол, черен пипер и начупеният дафинов лист и се заливат с 1 ч. ч. вода и олиото. Поставят се рибните котлети и се задушава около 2–3 минути.
3
Доматите се настъргват, прецеждат се през цедка, за да се отстрани семето, и се изсипват при задушената риба. Поръсва се с накълцания магданоз.
4
Доматите се настъргват, прецеждат се през цедка, за да се отстрани семето, и се изсипват при задушената риба. Поръсва се с накълцания магданоз.
5
Запича се при температура 160–180 градуса около 10 минути и се консумира, докато е гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: