Самоковско погаче

Гост: бай Ангел, "Старата къща"
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2004
Самоковско погаче
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2 яйца
200 мл кисело мляко
70 г пудра захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
олио за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Самоковско погаче
Тестото се омесва по традиционния начин, като към пресятото брашно се прибавят солта и содата. Слагат се яйцата и киселото мляко (ако е необходимо, се добавя още малко вода) и се омесва гладко, средно твърдо тесто. Покрива се с кърпа или готварско фолио и се оставя да почине около 1/2 час.
2
Самоковско погаче 2
Отпочиналото тесто се прехвърля в намаслена тава, притиска се, за да приеме формата на тавата за печене, и се набожда с вилица. Пече се около половин час при температура 160 градуса, изважда се и се поръсва с вода.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: