Питка на сач

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2004
Питка на сач
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
1 кубче мая
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Питка на сач
Маята се разтваря постепенно с 1 ч. ч. хладка вода.
2
Питка на сач 2
Брашното, солта, яйцата и захарта се разбъркват добре и когато брашното поеме яйцата, се сипват прясното мляко, маята и малко вода.
3
Питка на сач 3
Полученото полутечно тесто (като за палачинки) се оставя да втаса 15-20 минути и се пече в загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: