Питка на сач

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2004
Питка на сач
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
1 кубче мая
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Питка на сач
Маята се разтваря постепенно с 1 ч. ч. хладка вода.
2
Питка на сач 2
Брашното, солта, яйцата и захарта се разбъркват добре и когато брашното поеме яйцата, се сипват прясното мляко, маята и малко вода.
3
Питка на сач 3
Полученото полутечно тесто (като за палачинки) се оставя да втаса 15-20 минути и се пече в загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: