Сарми по македонски

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма (смес)
100 г бекон
100 г ориз
15-16 бр. листа кисело зеле (прясно)
1 к. ч. олио
2 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сарми по македонски
Олиото се нагорещява в тиган, слага се каймата и се разбърква с дървена лъжица. Пържи се, като продължава да се бърка, и когато започне да променя цвета си, се подправя с черен пипер и сол на вкус.
2
Сарми по македонски 2
Накрая при запържената кайма се сипва почистеният и измит ориз и всичко се пържи, без да спира да се бърка.
3
Сарми по македонски 3
Във всяко зелево листо се слагат по 1-2 с. л. от приготвената плънка и се завиват сарми. Нареждат се в намазнена тавичка и между тях се слагат парченца бекон.
4
Сарми по македонски 4
Сармите се заливат с вода и се пекат във фурна около 2 1/2 часа, като в началото температурата е 200 градуса и постепенно се намалява до 150. Червеният пипер се запържва в нагорещеното олио. Сармите се заливат със запръжката, връщат се във фурната и се пекат още 30 минути (общо около 3 часа).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: