Сарми по македонски

Дата: 01.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма (смес)
100 г бекон
100 г ориз
15-16 бр. листа кисело зеле (прясно)
1 к. ч. олио
2 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми по македонскиОлиото се нагорещява в тиган, слага се каймата и се разбърква с дървена лъжица. Пържи се, като продължава да се бърка, и когато започне да променя цвета си, се подправя с черен пипер и сол на вкус.
2
Сарми по македонски 2Накрая при запържената кайма се сипва почистеният и измит ориз и всичко се пържи, без да спира да се бърка.
3
Сарми по македонски 3Във всяко зелево листо се слагат по 1-2 с. л. от приготвената плънка и се завиват сарми. Нареждат се в намазнена тавичка и между тях се слагат парченца бекон.
4
Сарми по македонски 4Сармите се заливат с вода и се пекат във фурна около 2 1/2 часа, като в началото температурата е 200 градуса и постепенно се намалява до 150. Червеният пипер се запържва в нагорещеното олио. Сармите се заливат със запръжката, връщат се във фурната и се пекат още 30 минути (общо около 3 часа).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта