Сарми с гъби в бульон

Интересна идея с апетитен краен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 маруля
500 г печурки
200 г сирене „Рикота“
30 г сирене „Пармезан“ (+ за поръсване)
800 мл телешки бульон
4 скилидки чесън
1 яйце
2 с. л. зехтин
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми с гъби в бульон
Печурките се обелват и се накълцват много ситно. Чесънът също.
2
Сарми с гъби в бульон 2
Запържват се в зехтина и се оставят да се охладят.
3
Сарми с гъби в бульон 3
Добавят се майоранът, настърганият пармезан, рикотата и яйцето. Плънката се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква.
4
Сарми с гъби в бульон 4
Листата на марулята се разделят. Потапят се в кипяща вода за 5–10 секунди и след това се шокират в леденостудена.
5
Сарми с гъби в бульон 5
Във всяко листо се слага от гъбената плънка и се завиват сарми.
6
Сарми с гъби в бульон 6
Подреждат се в тенджера и се заливат с бульона. Кипва се и се готви 10 минути на слаб огън.
7
Сарми с гъби в бульон 7
Сармите се сервират с бульона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: