Сармички "Ритон"

Гости: Дует "Ритон"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2007
Сармички
 
Необходими продукти:
15-20 листа от кисело зеле
1/2 ч. л. чубрица
1/2 с. л. кимион
5-6 с. л. олио
1 пакетче суха гъбена супа
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
200 г гъби
500 г свинска плешка
червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сармички
Лукът и морковите се нарязват наситно, гъбите и месото - на малки кубчета.Чесънът се почиства от зародиша и също се нарязва наситно.
2
Сармички
В тенджера се загрява олиото, сипват се нарязаните моркови, задушават се кратко и се прибавят гъбите.
3
Сармички
След това се слага свинското месо.
4
Сармички
Добавят се лукът и чесънът и продуктите се запържват, като се бъркат непрекъснато.
5
Сармички
Гъбената суха супа се разтваря в малко вода.
6
Сармички
Плънката се сгъстява с приготвения гъбен сос, разбърква се и се сваля от котлона.
7
Сармички
Овкусява се с чубрицата и кимиона и хубаво се разбърква.
8
Сармички
Във всяко зелево листо се слага от плънката и се завиват сарми.
9
Сармички
Сармите се подреждат в йенска тава, добавя се малко олио и се заливат с разтворен във вода червен пипер.
10
Сармички
Тавата се покрива с алуминиево фолио. Първите 30 минути ястието се пече при температура на фурната 220 градуса. След това температурата се намалява до 180 градуса и се пече още 30 минути. Накрая фолиото се отстранява и сарите се запичат за 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


297 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: