Сформато с риба тон

Приготвено с два вида италианско сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви риба тон в зехтин (по 185 г)
500 г сирене „Рикота“
100 г сирене „Грана Падано“
100 г зелени маслини (без костилки)
3 яйца
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Сформато с риба тон
Рикотата се разбива с яйцата. Прибавят се настърганото сирене „Грана Падано“, отцедената от зехтина риба тон и нарязаните на кръгчета маслини. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Сформато с риба тон 2
Форма за кекс с дупка в средата се намазва добре със зехтин.
3
Сформато с риба тон 3
Сместа се изсипва във формата и се заравнява.
4
Сформато с риба тон 4
Ястието се пече около 1 час, на водна баня, в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Сформато с риба тон 5
Охлажда се леко и се нарязва.



Съвет: Ястието ще стане още по-вкусно, ако го поднесете с доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Много интересна комбинация и изключително вкусно. Може да се поднесе просто със салата от белени домати на кубчета, малко копър и малко наситнено люто чушле, разбира се и зехтин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: