Шабленска рибена чорба

Гост: Митко Шкумбата
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2005
Шабленска рибена чорба
 
Необходими продукти:
3 кг езерна едра риба
1 с. л. оцет
1 с. л. олио
1/2 връзка девесил
1 глава чесън
3 с. л. кисело мляко
5 жълтъка
1 домат
1 глава лук
1 с. л. лют черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Шабленска рибена чорба
Рибата се вари около 20 минути, след което се обезкостява и се оставя да изстине.
2
Шабленска рибена чорба 2
Доматът се настъргва на едро ренде и се слага в прецедения бульон на сварената супа. Прибавя се нарязаният лук.
3
Шабленска рибена чорба 3
Приготвя се застройката, като жълтъците се разбиват и смесват с киселото мляко. Наливат се 2 черпака от бульна и с получената смес се застройва супата.
4
Шабленска рибена чорба 4
Чесънът се обелва и пасира. Смесва се с останалите продукти за саламуриката, като девесилът се нарязва наситно. Супата се поднася, като рибата се сипва в дълбоки чинии, залива се със бульона и се овкусява със саламуриката.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: