Виола чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2003
Виола чорба
 
Необходими продукти:
100 г ориз
2 яйца
2 стръка праз
1/2 л зелева чорба
7 с. л. олио
1 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Виола чорба
В голяма тенджера се наливат зелевият сок и 1 л студена вода. Празът се нарязва надребно и се запържва за минута в предварително сгорещеното олио.
2
Виола чорба 2
Добавя се оризът и се пържи около минута, докато стане стъклен. Поръсва се с червения пипер и брашното и се залива с разредения зелев сок. Вари се 15 минути до готовност на ориза.
3
Виола чорба 3
Яйцата се разбиват в купа и към тях постепенно се наливат 2 черпака от бульона на чорбата, като се разбърква непрекъснато. След това чорбата се застройва и се оттегля от котлона.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: