Шаран плакия с карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2003
Шаран плакия с карфиол
 
Необходими продукти:
1 шаран
1 скилидка чесън
5-6 с. л. олио
50 г корен целина
1 глава лук
2 моркова
1 домат
1 глава карфиол
1 с. л. сушен копър
1 лимон
1 домат
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шаран плакия с карфиол
С остър нож рибата се филетира по продължение на гръбнака и се посолява.
2
Шаран плакия с карфиол 2
Лукът и чесънът се режат наситно, целината - на кубчета, морковът - на колелца. Зеленчуците се запържват заедно в сгорещеното олио около половин минута, налива се 1/2 в. ч. гореща вода и се оставят да поврят 5-6 минути под капак. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, посолява се и се разбърква, задушава се още 1-2 минути.
3
Шаран плакия с карфиол 3
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява за 10 минути на пара. Изважда се, подрежда се в тава, залива се с плънката и се разбърква.
4
Шаран плакия с карфиол 4
Слагат се филетата шаран, върху тях се подреждат резените лимон и домат и се поръсва с копъра. Плакията се пече около 20 минути при температура 180 градуса и се сервира студена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: