Пиле "Форум"

Дата: 30.10.2003
Източник: Бон Апети
Пиле
 
Необходими продукти:
1 пилешки гърди
1 щипка сух пилешки бульон
1-2 щипки смес от подправките карамфил, сечуански пипер, коп
1 стрък карамфил
5-7 с. л. боровинки
2 с. л. зехтин
30 г орехови ядки
50 г синьо сирене
80-100 мл течна сметана
1-2 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле Пилешките гърди се разполовяват и във всяка от половинките се прави надлъжен разрез така, че в тях да се получи джоб. Поръсват се със сол и 5-те подправки и вътрешността на джоба се пълни с едро нарязаните орехови ядки и синьото сирене.
2
Пиле Зехтинът се загрява силно и в него до златисто се запържват гърдите. Изваждат се и при мазнината се наливат 100-150 мл вода. Слагат се останалите подправки, пилешкият бульон и боровинките.
3
Пиле След като течността заври, пилешките гърди се връщат в тигана и се изчаква 3-5 минути. Прибавя се сметаната и се изчаква сосът да се уплътни. Сервира се поръсено допълнително с боровинки и лека гарнитура от свежи зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Georgieva се регистрира в сайта.
Aleksandra Koleva се регистрира в сайта.
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта