Средногорско руло от заек

Дата: 29.10.2003
Източник: Бон Апети
Средногорско руло от заек
 
Необходими продукти:
1 заек
сол и черен пипер на вкус
2-3 зърна бахар
1 с. л. мед
2 с. л. горчица
2 скилидки чесън
10 главички арпаджик
1 стрък праз лук
1 глава кромид лук
50 мл олио
100 мл бяло вино
100 г орехови ядки
100 г глава целина
2 моркова
150 г печурки
50-100 г бекон
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Средногорско руло от заекЗаекът се обезкостява и се оформя така, че да се получи парче месо, подходящо да се навие на руло. Посолява се и се намазва с предварително разбитите горчица и мед.
2
Средногорско руло от заек 2Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички), и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
3
Средногорско руло от заек 3Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло.
4
Средногорско руло от заек 4Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта