Дроб по дервенски

Дата: 27.10.2003
Източник: Бон Апети
Дроб по дервенски
 
Необходими продукти:
1 кг свински черен дроб
1 щипка босилек
1-2 зърна черен пипер
1-2 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
1 шепа орехови ядки
1/2 к. ч. олио
1-2 шепи сушени сини сливи
1/2 стрък праз лук
1 морков
1 глава кромид лук
100-200 г стерилизиран арпаджик
100-200 г гъби
по 1-2 щипки сол, босилек и черен пипер
50 мл бяло вино
300 г бекон
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Дроб по дервенскиВсички зеленчуци за плънката се режат наситно. Сините сливи се накисват във вода, докато набъбнат, костилките им се отстраняват. Орехите се натрошават или се нарязват наедро.
2
Дроб по дервенски 2В сгорещеното олио за 3-5 минути се запържват двата вида лук. Прибавят се морковите и гъбите, разбърква се и се пържи още около 5 минути. Слагат се сините сливи, залива се с 2-3 с. л. вода и се задушава, докато тя се изпари. Добавят се арпаджикът, доматеното пюре и накълцаният чесън. Разбърква се и ври, докато остане само на мазнина.
3
Дроб по дервенски 3Дробът се нарязва на парчета с големината и дебелината на шницел и се овкусяват с подправките. Беконът се реже на фини ивици с формата на парчетата дроб и върху всяко парче бекон се поставя по парче дроб. Дробът се покрива с второ парче бекон, отгоре се поставя от плънката и се завива руло.
4
Дроб по дервенски 4Получените рула се подреждат в намаслена тава, покриват се с остатъка от плънката, заливат се с виното и се добавят 3-4 с. л. вода. Ястието се пече около половин час при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта