Овнешка плешка с булгур, увита в лапад

Дата: 27.10.2003
Източник: Бон Апети
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад
 
Необходими продукти:
1 овнешка плешка
200 г булгур
3-4 шепи сушен лапад (200 г листа пресен)
2-3 ч. л. джоджен
1 ч. л. босилек
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Овнешка плешка с булгур, увита в лападПлешката се обезкостява и се оформя, така че да се получи парче месо с големината на тавата за печене.
2
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад 2Булгурът и лападът се накисват в студена вода. Лападът се разпределя върху лист фолио и месото се поставя върху него. Овкусява се с подправките, прибавя се накиснатият булгур и се завива руло, така че лападът да полепне по него.
3
Овнешка плешка с булгур, увита в лапад 3Готовото руло се поставя в плаке. Върху него се слага тежко плато, за да го притисне. Пече около 2 часа при температура 240 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта