Яхнията на баба Тотка

Гост: Вики от "Мастило"
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2003
Яхнията на баба Тотка
 
Необходими продукти:
6 големи глави лук
500 г кайма
1 яйце
6-7 щипки чубрица
5-6 с. л. олио
1 к. ч. ориз
1 домат
2 с. л. брашно
1 дафинов лист
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Яхнията на баба Тотка
Лукът се реже надребно и се пържи в тенджера със загрято олио. След като леко се запържи, се слага малко вода и се похлупва, за да се задуши, като се добавя и щипка сол.
2
Яхнията на баба Тотка 2
Каймата се овкусява с чубрицата, черния пипер, яйцето и измития ориз, омесва добре и с нея се оформят малки кюфтенца.
3
Яхнията на баба Тотка 3
Доматът се настъргва на ренде и в него се размива брашното. Кюфтенцата се слагат при лука, добавят се доматът с брашното и дафиновият лист и яхнията се оставя да къкри на тих огън 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: