Сарми "Антибиотика"

Гост: Група "Антибиотика"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2003
Сарми
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
100 г топено сирене
150 г замразен спанак
6 едри стръка праз лук
1 шепа черни маслини
1 шепа зелени маслини
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 в. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сарми
Стръковете праз се режат надлъжно през средата така, че щом се разтворят, да могат да се разгънат. Попарват се в подсолена вода, докато омекнат, охлаждат се и се изцеждат.
2
Сарми
Чесънът се счуква и се смесва с всички останали съставки за маринатата.
3
Сарми
Пилешкото месо се реже на тънки ивици, колкото да може да се сложи върху разгънат лист праз и да се захлупи с друг, след което се маринова за 10 минути.
4
Сарми
Маринованите ивички пилешко се полагат върху разтворен лист праз лук. Покриват се с размразения спанак и от двете страни на пилето се подреждат ивички черни и зелени маслини. Върху спанака се слагат парченца топено сирене и всичко се покрива с втори лист праз. Защипва се с клечки за зъби на няколко места.
5
Сарми
Така приготвените сарми се поставят в тава. Бульонът се разтваря във вода и с него се заливат сармичките (но не повече от половината на сармите). Тавата се покрива с метално фолио и се пече около 30 минути при температура 180 градуса. Фолиото се отстранява и отново се запича до зачервяване.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: