Шарен боб с кървавица и чекане (цвекло)

Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2003
Шарен боб с кървавица и чекане (цвекло)
 
Необходими продукти:
400 г сушена кървавица
250-300 г боб
2-3 глави цвекло
3-4 моркова
3 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2 щипки кимион
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Шарен боб с кървавица и чекане (цвекло)
Бобът се залива с вода и се кипва, след което водата се изхвърля и се налива нова.
2
Шарен боб с кървавица и чекане (цвекло) 2
В тенджерата се добавят нарязаните цвекло, моркови и кървавица и 2 нарязани наситно глави кромид лук. Вари се и когато бобът омекне, се посолява на вкус.
3
Шарен боб с кървавица и чекане (цвекло) 3
В тиган с нагорещена мазнина се слага 1 глава ситно нарязан кромид лук, поръсва се с брашното и червения пипер и се запържва. Разрежда се с чаша от бульона и се оставя да поври 2-3 минути.
4
Шарен боб с кървавица и чекане (цвекло) 4
Запръжката се сипва в тенджерата с боба. Накрая се слагат кимионът, чубрицата и чесънът, ястието се кипва отново и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: