Качамак "Бракадан"

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2003
Качамак
 
Необходими продукти:
300 г настъргана тиква
4 шепи царевично брашно
пръжки и сирене за поръсване
1 щипка сол
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Качамак
В тенджера се сгорещява 1 л вода, сипват се брашното и тиквата и се поръсва със сол. В брашното се правят дупки, без да се разбърква, и се оставя да ври поне 30 минути.
2
Качамак
Сместа се оттегля от котлона, разбърква се хубаво и се пресипва в намазнен глинен гювеч. Повърхността се заглажда, качамакът се поръсва с пръжки и натрошено сирене и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: