Патешко магре

Дата: 31.03.2006
Източник: Бон Апети
Патешко магре
 
Необходими продукти:
1 бр. патешки гърди
2 с. л. мед
50 г орехови ядки
100 г захар
100 мл гренадин
1 нар
2-3 ч. л. захар
1 с. л. заквасена сметана
2 зелени ябълки
50 мл сироп от зелени ябълки
1 клонка пресен розмарин
1 с. л. паста от трюфели
 

Начин на приготвяне:
1
Патешко магреЯбълките се почистват от семките и се поставят в тава. Отворите, получени при отстраняването на семките, се пълнят със захар и ябълките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 минути.
2
Патешко магре 2В малка тенджера се наливат 200 мл вода, сипва се захарта, налива се гренадин и се загрява, докато течността се редуцира и се получи захарен сироп.
3
Патешко магре 3От двете страни на патешките гърди се правят разрези. Пекат се на грил тиган по 7-8 минути от всяка страна, като при обръщането се подправят с розмарин.
4
Патешко магре 4Зърната на нара се отстраняват от кората и се изсипват в редуцирания сос от нар. Ореховите ядки се изпичат на сух тиган и също се прибавят в соса от нар.
5
Патешко магре 5Вътрешността на ябълките се изважда, налива се сиропът от зелени ябълки, добавя се сметаната. Намачква се и се пюрира.
6
Патешко магре 6Сервира се, като в порцията се слага от гарнитурата, нареждат се филийки патешко и се поливат със сос от нар и разбърканите трюфел паста и мед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта