Скумрия по камчийски

Дата: 05.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 скумрии
1/2 ч. л. девесил
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 глава лук
50-80 мл бял пелин
100 мл доматен сок
80-100 г кисели краставички
150-200 г печурки
сокът от 1/2 лимон
черен пипер на вкус
5-6 стръка магданоз за поръсване
1 лимон
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Скумрия по камчийскиЛукът се нарязва на по-едро, гъбите – на филийки, краставичките – наситно. Лукът се запържва до зачервяване в предварително загрятото олио. Добавят се гъбите и се пържат 1 минута на силен огън.
2
Скумрия по камчийски 2След това се налива пелинът, добавят се краставичките, посолява се. Задушава се, докато течността се редуцира, като малко преди края се поръсва с червен пипер и се налива доматеният сок. Готовият сос се подправя с девесил и черен пипер.
3
Скумрия по камчийски 3Скумриите се филетират и костите внимателно се отстраняват. Филетата се поливат с лимонов сок, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят да престоят така поне 5 минути.
4
Скумрия по камчийски 4В керемида (или в йенска тава) се сипва от соса, върху него с кожата нагоре се поставят по две рибни филета, нареждат се шайби лимон и се поръсва с наситнен магданоз. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ирена Колева коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
Анна коментира рецептата Козунак
Анна сготви Козунак
Илиян Борисов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта