Скумрия по камчийски

Риба на керемида с вкусен сос от краставички, печурки и бял пелин (българска национална кухня)
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 скумрии
1/2 ч. л. девесил
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 глава лук
50-80 мл бял пелин
100 мл доматен сок
80-100 г кисели краставички
150-200 г печурки
сокът от 1/2 лимон
черен пипер на вкус
5-6 стръка магданоз за поръсване
1 лимон
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия по камчийски
Лукът се нарязва на по-едро, гъбите – на филийки, краставичките – наситно. Лукът се запържва до зачервяване в предварително загрятото олио. Добавят се гъбите и се пържат 1 минута на силен огън.
2
Скумрия по камчийски 2
След това се налива пелинът, добавят се краставичките, посолява се. Задушава се, докато течността се редуцира, като малко преди края се поръсва с червен пипер и се налива доматеният сок. Готовият сос се подправя с девесил и черен пипер.
3
Скумрия по камчийски 3
Скумриите се филетират и костите внимателно се отстраняват. Филетата се поливат с лимонов сок, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят да престоят така поне 5 минути.
4
Скумрия по камчийски 4
В керемида (или в йенска тава) се сипва от соса, върху него с кожата нагоре се поставят по две рибни филета, нареждат се шайби лимон и се поръсва с наситнен магданоз. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


367 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: