Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г охладени пилешки дробчета
400 г патешки сърца
200 г бекон (на ленти)
2 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1 с. л. английска горчица
див лук за гарниране
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване

за редукцията:
250 мл десертно вино
80 г захар


Начин на приготвяне:
1
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета
Патешките сърца и пилешките дробчета се почистват и се измиват много добре.
2
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета 2
Сърцата се цепват по средата, така че да се разлистят, а дробчетата се режат на парчета с големината на сърцата.
3
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета 3
Сърцата се овкусяват със стрития на паста чесън, накълцаната мащерка, горчицата, олио, сол и черен пипер на вкус. Оставят се да се мариноват в хладилник поне за 1 час.
4
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета 4
Дробчетата се увиват в лентички бекон и заедно със сърцата се нанизват на шишчета.
5
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета 5
Пекат се на силно загрята плоча, намазана с олио, до готовност – по 3–4 минути от всяка страна.
6
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета 6
Виното се загрява със захарта и се оставя на умерен огън, докато се сгъсти. Охлажда се.
7
Шишчета от патешки сърца и пилешки дробчета 7
Готовите шишчета се напръскват с винената редукция и се поръсват с наситнен див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: